ОСТАННІ НОВИНИ

ЄС виступає за відстрочку у підписанні угоди з Україною

|

ЄС виступає за “технічну відстрочку” у підписанні торгової угоди з Україною, повідомляє Euobserver посилаючись на джерела серед дипломатів. Це стало відомо 11 червня у Брюсселі. Пише Європейська правда 

З інформації з дипломатичних джерел, стало відомо, що відстрочка у підписанні торгової угоди з ЄС може бути повязана зі звинуваченнями, які ЄС висуває Філіпінам за нелегальну торгівлю рибою. “Ми не можемо толерувати нелегальну торгівлю”, – заявило джерело в Європейській комісії.

Але яке саме відношення це має до України, видання не повідомляє.

Euobserver стверджує, що можлива відстрочка пов`язана з уточненням тексту угоди, щоб запобігти випадків, подібних тому, що трапився раніше з Філіппінами. Суть аналогії з Філіпінами у повідомленні Euobserver наразі не уточнюється, але інформація Європравди свідчить, що ЄС розмірковує над тим, щоби виставити до України вимоги про адаптацію деяких пунктів законодавчої бази.

Ближчим часом Європейська правда опублікує деталі “філіпінської справи”, про яку йдеться у заяві дипломатичного джерела.

Водночас, інформованний співрозмовник ЄвроПравди в Єврокомісії не підтверджує даних про відтермінування підписання Угоди. “Навіть дискусії щодо цього поки не було”, – запевнив він, не виключивши, що насправді ініціативи виходить не від ЄК, а від країн-членів.

“Але ми наразі керуємося заявами лідерів ЄС, зокрема, президента Европейської Ради Германа ван Ромпея про те, що підписання відбудеться не пізніше, аніж 27 червня”, – сказав співрозмовник Європравди.

Раніше Європравда вже повідомляла, що деякі країни-члени ЄС, зокрема Німеччина вели лобістську роботу щодо можливості відкладення підписання, але згодом керівництво ЄС оголосило, що відкладення не буде.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *