ОСТАННІ НОВИНИ

Цієї п`ятниці Порошенку передадуть проект закону про люстрацію

|

У п`ятницю, 13 червня, президенту України Петру Порошенку буде передано проект закону про люстрацію.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив голова Люстраційного комітету при Кабінеті Міністрів Єгор Соболєв на брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

Він сказав: “У п`ятницю об 11-й годині такий закон ми понесемо президенту України”.

За словами Соболєва, законопроектом пропонується звільняти не окремих посадовців, а “ініціювати набір наново всієї держави”.

Як сказав Соболєв, мають повністю, через конкурси, набиратися на роботу чиновники у державні структури, і “ми розуміємо, що йдеться про кадрову революцію”.

Він зауважив, що це досить серйозне рішення для президента, але “інших шансів врятувати державу ні в президента, ні в суспільства немає”.

Соболєв наголосив, що законопроектом передбачено включення до кадрових комісій журналістів і правозахисників. Він додав, що пропонується не допускати до служби у владних структурах людей, які не здатні служити державі.

За його словами, йдеться, зокрема про колишніх керівників комсомольських і компартійних організацій Радянського Союзу, а саме “йдеться про Олександра Турчинова, Олександра Єфремова, Сергія Тігіпка та велику кількість нинішніх політиків, які потрапляють під цю категорію”.

Як сказав Соболєв, також передбачена заборона участі у кадрових конкурсах “при наборі нової держави” людей, що працювали у КДБ СРСР, були агентами КДБ або навчалися у школах КДБ. “Під цю категорію, зокрема потрапляє нинішній голова СБУ Валентин Наливайченко. Киньте в мене камінь, хто скаже, що він працює ефективно й СБУ під його головуванням забезпечує потрібний для держави результат”, – наголосив Соболєв.

За його словами, також законопроектом передбачено не допускати до управління державою людей, які під час Майдану займали керівні посади і не написали заяви про звільнення.

Крім того, пропонується не допускати до посад людей, які словами чи справами підтримували окупацію Криму і зазіхали на територіальну цілісність України.

Соболєв заявив, що також передбачено не допускати до посад у міліції, прокуратурі, судах, у державних органах влади людей, які колись притягалися за корупційні діяння, які не можуть пояснити походження свого майна чи майна своїх родичів, з якими разом проживають.

Фото: PHL 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *