ОСТАННІ НОВИНИ

«Ленін, що пісяє» – з’явився у Кракові

|

У Кракові на центральній площі Рональда Рейгана (Нова Гута) з`явився фонтан-пам`ятник, що зображає Володимира Леніна в образі відомого брюссельського хлопчика. Про це повідомляє Lenta.ru .

Мініатюрна скульптура кислотно-жовтого кольору отримала назву «Фонтан майбутнього». Хто став автором проекту, не уточнюється.

Незвичайний фонтан викликав у жителів міста і туристів різні емоції. Деякі сприйняли появу пісяючого Леніна зі сміхом, деякі висловили протест проти насмішок над політиком. Були і ті, хто взагалі виступив проти появи Леніна в Кракові.

Пам`ятник з`явився на площі ввечері в понеділок, 9 червня, і простоїть там ще кілька днів. Пізніше скульптура переїде у двори театру Лазьня-Нова (Łaźni Nowej), який також розташований у районі Нова Гута.

Будівництво району Нова Гута було завершено в 1951 році. Він, за задумом радянської влади, мав стати пролетарським районом Кракова. До 1989 року на Центральній площі Рональда Рейгана розташовувався пам`ятник Леніну, проте після багатотисячних антирадянських демонстрацій влада прийняла рішення демонтувати скульптуру.

Фото: lenta.ru

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *