ОСТАННІ НОВИНИ

Правоохоронці озвучили головні версії замаху на Кернеса

|

Слідство розглядає як пріоритетні дві версії замаху на Харківського міського голову Геннадія Кернеса. Про це сьогодні, 6 червня, заявив журналістам заступник начальника – начальник слідчого управління ГУ МВС України в Харківській області Микола Фоменко, інформує УНІАН.

За словами М.Фоменка, на цей час остаточно не відкинута жодна версія, однак пріоритетними залишаються дві: злочин, пов´язаний з професійною діяльністю мера, а також версія, пов´язана із сепаратистськими рухами в Харкові.

«Залишилися всі, але пріоритетні ці дві», – зазначив Фоменко.

Нагадаємо, 28 квітня близько 12 години дня Кернес був поранений під час пробіжки по Бєлгородському шосе в Харкові. Охоронці, які супроводжували його на мікроавтобусі Volkswagen, доставили його в лікарню швидкої і невідкладної допомоги, де лікарі зробили йому операцію, ввели його в медикаментозний сон і підключили до апарату штучної вентиляції легенів.

У ніч на 29 квітня Кернеса у супроводі дружини і бригади ізраїльських лікарів перевезли в один з госпіталів Ізраїлю. Там йому зробили операцію на вихідному отворі і на хребті.

За фактом замаху на вбивство мера Харкова відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 15 год. 1 ст. 115 КК України (замах на умисне вбивство).

Як повідомив заступник прокурора Харківської області Костянтин Турків, слідство відпрацьовує 4 основні версії замаху, в т.ч. пов´язані з профдіяльністю, комерційними інтересами і протидією сепаратистам.

 Фото: Instagram/Геннадій Кернес

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *