ОСТАННІ НОВИНИ

Парламент «розв`язав руки» АТО

|

Верховна Рада ухвалила зміни до закону про боротьбу з тероризмом, згідно з яким розширює повноваження учасників АТО і підсилює їх координацію. За відповідне рішення проголосували 234 депутати, пише УП.

Як зазначено в пояснювальній записці до закону, необхідність його прийняття «обумовлена ​​нагальною необхідністю посилення організаційних основ боротьби з тероризмом, а також більш детального визначення сил і засобів, що залучаються до проведення АТО. До суб`єктів боротьби з тероризмом від тепер внесені Держслужба спецзв`язку, Служба зовнішньої розвідки та інших визначених президентом посадових осіб.

Від тепер, армії дозволили застосовувати силу для припинення діяльності незаконних воєнізованих чи збройних формувань, брати участь у затриманні осіб, а у випадках, коли їхні дії реально загрожують життю і здоров`ю заручників, учасників АТО або інших осіб – їх знешкоджувати.

Прикордонникам дозволили надавати АТО необхідну допомогу «не тільки на території пунктів пропуску через держкордон, а й взагалі на всій території під час проведення АТО».

Управлінню держохорони також розширили повноваження з надання допомоги Антитерористичному центру .

Законом передбачена можливість залучення і використання «у широкомасштабних, складних антитерористичних операціях в регіоні сил і засобів (особовий склад і спеціалісти окремих підрозділів, військових частин, зброя , бойова техніка, спеціальні і транспортні засоби, засоби зв`язку, інші матеріально – технічні засоби) » Служби безпеки, МВС, Нацгвардії, Збройних сил, прикордонників, служби спецзв`язку, УДО.

Також змінений закон надав Міноборони повноваження щодо забезпечення захисту від терористичних посягань на об`єкти та майно збройних сил, зброї масового ураження, ракетної і стрілецької зброї, боєприпасів, вибухових і отруйних речовин, які перебувають у військових частинах.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *