ОСТАННІ НОВИНИ

Терористи ховаються в дитячих садках і лікарнях

|

Сили АТО просять мирних жителів не перебувати поруч із позиціями бойовиків. Натомість терористи розгортають опорні пункти в лікарнях, дитячих будинках і житлових кварталах.

Про це Українській правді розповів керівник прес-центру АТО Владислав Селезньов.

“Ми робимо все можливе, щоб убезпечити населення від наслідків антитерористичної операції. Ми звертаємось до місцевих громадян, закликаємо їх, щоб вони в жодному разі не перебували поруч із позиціями бойовиків, не входили в бандформування”, – сказав він.

“Ми рекомендуємо всім відмовитися від переміщень по вулицях”, – додав В.Селезньов.

Він підкреслив, що силовики одержують підтримку й розуміння місцевих жителів. “Говорити, що нас сприймають як окупантів – неправильно”, – сказав він.

“Ми не працюємо по житлових кварталах, по багатоповерхівках. Ми з`ясовуємо, де перебувають бази бойовиків, де їх скупчення, по цих об`єктах ми працюємо”, – пояснив Селезньов.

При цьому він підкреслив, що бойовики, засвоївши цю тактику, “починають цим нахабно користуватися”.

“Вони розгортають свої опорні пункти в лікарнях, дитячих садках, у базах відпочинку, санаторіях. Якщо ми почнемо бити по цих об`єктах, одразу почнеться істерика в російських ЗМІ, що українські військові стріляють по мирних громадянах, які сидять у лікарнях. Але ніхто не каже, що в руках у цих мирних громадян РПГ, АГС, “мухи”, а під вікнами стоїть НОНА, яка бомбить наші позиції”, – заявив Селезньов.

“Бойовики зі Слов`янська обладнали собі базу в лікарні. Це оперативна підтверджена інформація”, – сказав він.

Відповідаючи на запитання про повідомлення з боку сепаратистів, що нібито зруйнована лікарня в Червоному лимані, він відповів:

“У Червоному Лимані триває активна фаза АТО. Перевірити або спростувати інформацію в цей час не представляється можливим. Як тільки закінчиться активна фаза, будуть працювати на місцях експерти, у тому числі й журналісти. Вони зможуть побачити все своїми очима”, – сказав він.

Фото: www.day.kiev.ua

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *