ОСТАННІ НОВИНИ

Депутатів можуть відправити в армію

|

Народний депутат від ВО «Батьківщина» Олександр Бриганець зареєстрував у Парламенті законопроект № 4977 про внесення змін до Закону України «Про статус народного депутата України» (щодо проходження військової служби народним депутатом під час оголошення військового стану)», пише Golovne.net.

Згідно чинного Закону України «Про статус народного депутата України» народний депутат України не має права суміщати депутатський мандат з іншими видами діяльності, а саме одночасно бути на державній службі та проходити військову службу.

За словами нардепа в мирний час дане обмеження не створює значних ускладнень. Однак під час введення військового стану, проведення бойових дій на території України та загрози національної безпеки держави накладені згідно законодавства України обмеження не дозволяють народному депутату захищати рідну Батьківщину у лавах збройних сил України від зовнішнього та/або внутрішнього ворога.

«Як на мене, це не правильно. Я готовий, як і багато моїх колег, взяти до рук зброю вразі такої потреби. Саме тому, я вирішив зняти законодавче обмеження на право, яким володіють мало не всі, окрім народних депутатів. Не хотілося б, щоб депутати були патріотами лише на словах. Тим паче, що під час військового стану діяльність Парламенту фактично обмежена і вся повнота влади переходить до головнокомандуючого. Крім того, бойовий досвід багатьох із нас і особистий приклад могли б виявитися корисним під час бойових дій», – впевнений О.Бригинець.

Фото: Михайло Дашкович 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *