ОСТАННІ НОВИНИ

У Росії зростає негативне ставлення до України - опитування

|

Майже половина росіян негативно ставляться до України. Згідно з результатами опитувань, негативне ставлення до України серед росіян зросло з 26% у січні до 49% у травні 2014 року.

Про це свідчать дані соціологічного опитування «Левада-Центру», передає УНІАН.

Однак, до самих українців 80% респондентів ставляться позитивно. 54% респондентів вважають, що РФ та Україна повинні бути незалежними, але дружніми державами – з відкритими кордонами, без віз і митниць (проти 73% у вересні 2013). При цьому, кількість респондентів, які виступають за закриття кордонів, зросла до 28% (з 16% в березні).

Третина росіян стурбовані можливістю військового конфлікту з Україною. Втім, за останній місяць кількість росіян, які вважають, що розвиток українських подій призведе до громадянської війни, знизилась з 47% до 40%.

67% росіян вважають нинішню українську владу нелегітимною. Лише 13% росіян позитивно поставилися б до обрання Петра Порошенка президентом України. Практично половина респондентів (47%) не змогла сказати щось певне з цього питання.

 

Телебачення залишається основним інформаційним джерелом про українські події для росіян (92%). Більше 70% жителів РФ довіряють інформації, що надається російськими ЗМІ, але не довіряють зарубіжним ЗМІ.

Опитування проведено 23-26 травня 2014 року за репрезентативною всеросійською вибіркою міського і сільського населення серед 1600 осіб у віці 18 років і старше в 130 населених пунктах 45 регіонів РФ.

Статистична похибка даних цих досліджень не перевищує 3,4% 

Діаграма levada.ru 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *