ОСТАННІ НОВИНИ

Односельці розсекретили «Абвера»

|

Жителі села Фронтівка на Вінниччині, де народився терорист Сергій Здрилюк на прізвисько «Абвер», згадують про нього як хворобливо-амбіційну людину.

Спогадами про “Абвера” із журналістами поділилися сільський голова Марія Онищук, рідні та однокласники зрадника, передає кореспондент Укрінформу.
«Така вдача в нього була з дитинства – чимось похвалитись, чимось виділитись. Все село його зневажає. Не думали, що у нашому селі знайдеться такий зрадник», – каже Онищук.
Шокована вчинком Сергія і його старша сестра Ольга. «Коли «зелені чоловічки» почали господарювати у Криму, я була шокована, а він відповів, що не бачить трагедії у тому, що кримчани стануть росіянами. І ще запевняв, що коли навідається у Фронтівку, все розповість», – пригадує Здрилюк. За її словами, вся родина вважає власною трагедією те, як змінився Сергій.
А його однокласник Анатолій Басенко скаржиться, що не може поговорити із «Абвером». «Він завжди запрошував мене на відпочинок у Крим. Коли нарешті додзвонився – у слухавці почув, що він на мітингу, і його вигуки за Росію. Зв’язок обірвався, а мені стало прикро і лячно, бо усвідомив: все, що про нього говорять, – правда. А зараз навіть поговорити з ним не можу – слухавку не бере. Не можу усвідомити і знайти аргументи, як може людина продати свою батьківщину!», – говорить Басенко.
Батько Здрилюків – Анатолій працював лісничим. У 1999 році його не стало. Окрім сестри, у Сергія є ще й брат – Микола, який живе у Вінниці і працює лісником. Селяни кажуть, що на рідну землю «Абверу» повертатись зась – небезпечно, бо люди його будуть бити.
Як повідомляло агентство, 11 травня у Донецьку на прес-конференції «Абвер» заявив, що взяв владу в ДНР в свої руки, проголосивши себе керівником силового напряму. Мовляв, він і в Київ приїде – «боротися з фашизмом і неонацизмом». При цьому Здрилюк заявив, що він не агент ГРУ Російської Федерації.

Довідка. За даними сайту sbu.gov.ua, громадянин РФ Здрилюк Сергій Анатолійович народився 23 липня 1972 року на Вінниччині, тривалий час проживав у Криму. Саме на території АР Крим він пройшов спецпідготовку і 12 квітня 2014 року у складі групи «Стрєлка» прибув у Донецьку область для участі у масштабній диверсійній операції та терорі проти мирного населення.
Є диверсантом з позивним «Абвер» («Адлер»). Він фактично є правою рукою «Стрєлка», має також паспорт громадянина України.
На сайті спецслужби також зазначається, що до 2003 року Здрилюк працював у… СБУ, проте його звільнили через підозру у співпраці з російською розвідкою. Після цього “Абвер” займався бізнесом та працював у податковій, звідки його також звільнили нібито через корупцію. У лютому 2014 року Здрилюк отримав російське громадянство. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *