ОСТАННІ НОВИНИ

Ахметову не дають спокою лаври Коломойського

|

Ахметов просить київську владу призначити його губернатором Донбасу. Таку думку Gazeta.ua висловив політолог Віктор Небоженко, коментуючи вчорашнє звернення олігарха.

“Ахметов хоче, щоб Київ виправив його особисту помилку, коли він відмовився від посади губернатора Донецької області. Таким чином він хоче повторити шалений успіх Коломойського. Так як зараз фактично йде війна на території двох областей – Донецької та Луганської, то Ахметов хоче бути губернатором двох провінцій. Це його пропозиція для Києва. Мовляв, я зупиняю війну, а ви робите мене губернатором двох провінцій”, – сказав політолог.

Проте, на думку експерта, Ахметов повинен показати своє вміння навести лад у регіоні, а вже потім претендувати на офіційний пост.

“Ахметов повинен спочатку показати свою силу. Ось Коломойський показує свою силу. Він встановив червону лінію, за якою кожен терорист коштує 10 тисяч доларів”, – нагадав Небоженко.

Водночас політолог сумнівається у тому, що донецькому олігарху вдасться залагодити конфлікт на сході України і не виключає, що Ахметов сам може потрапити під приціл бойовиків.

“Ахметов ніколи не займався публічною політикою. Йому здається, що він віддав команду і далі все це вирішується. Але це не так. Конфлікт, який розгорівся на південному сході не схожий на кримський. У Криму була стрімка окупація, а на сході йде повзуча ескалація Росії проти України. Пручаються всі сторони, які там є. До того ж Ахметов упустив час. Якщо завтра він виріже керівництво Донецької республіки, то насторожаться луганчани або маріупольські. Як тільки почнуть гинути місцеві сепаратисти, то інші відразу зрозуміють, що це зробив хтось за рогом. І звернуть увагу на Ахметова”.

Коментуючи можливу реакцію Москви на його виступ політолог сказав: “Для Москви це дуже неприємне повідомлення, колосальний удар. Адже Ахметов дуже зобов`язаний їм і в прямому, і в переносному сенсі. Я думаю, що вони зараз думають, що їм з ним робити”.

Нагадаємо, що учора Рінат Ахметов оприлюднив відеозвернення, у якому назвав чотири можливі варіанти розвитку ситуації на Донбасі. Ахметов наголосив на тому, що влада повинна поважати не тільки традиції представників східних регіонів, але і їх амбіції на краще життя.

 espreso.tv

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *