ОСТАННІ НОВИНИ

У Лондоні сьогодні говоритимуть про повернення активів Януковича в Україну

|

В Лондоні 28 квітня пройдуть переговори щодо повернення в Україну активів, виведених з країни під час перебування на посаді Президента України Віктора Януковича, повідомляє The Telegraph.

Форум по поверненню активів на Україну (Ukraine Forum on Asset Recovery, UFAR) очолять Британія і Сполучені Штати. Вони опублікували деталі переговорів, які вважають знаковими для України. У дводенному засіданні візьмуть участь високопоставлені чиновники, співробітники прокуратури та представники фінансових кіл.

Як зазначила британський міністр внутрішніх справ Тереза Мей, зустріч підкреслить міжнародну підтримку України.
“Прийняття термінових і невідкладних заходів щодо забезпечення політичної та економічної стабільності з боку Великобританії, США і міжнародного співтовариства в цілому вже продемонструвало тверду прихильність народу України. Цей форум надає додаткову можливість показати нашу постійну підтримку”, – сказала вона.

У свою чергу генеральний прокурор США Ерік Холдер, який також буде присутній на зустрічі, заявив, що США не припинять боротися разом з Україною та її партнерами для встановлення підзвітності, зміцнення транснаціонального співробітництва і рішучого протистояння нестабільності.

Передбачається, що питання про повернення активів на закордонних рахунках в першу чергу буде стосуватися сім`ї Віктора Януковича і наближених до нього осіб.

РБК-Україна

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *