ОСТАННІ НОВИНИ

Провокаційний марш на честь дивізії «Галичина» готують руками маловідомих активістів із залученням російських неонацистів

|

Сьогодні, 27 квітня, у Львові відбудеться так званий “Марш вишиванок” на честь вояків дивізії  «Галичина» і «Небесної сотні».

За словами Олени  Тарасової, представниці організації “Срібна земля”, що й організовує акцію, заявку на проведення заходу вже подано до Львівської міськради. З цього приводу своє обурення вже висловила низка організацій, безпосередньо пов’язана з Майданом.

Додаткової скандальності додасть те, що завтра ввечері почнуть відзначати Йом ха-Шоа (День пам`яті Катастрофи).

Як повідомив Еспресо.TV львівський історик Андрій Павлишин, це день пам`яті 6 мільйонів жертв нацистського геноциду і героїв опору гітлеризму. Дата свята рухома, й в 2014 році припадає на 28 квітня, а в інші роки – на інші дні. Нагадаємо, особливістю єврейського календаря є те, що день починається після заходу Сонця попередньої доби. 

“А тепер увага , “традиційний” (проводиться аж два роки) парад пам`яті дивізії “Галичина”, який раніше відбувався 28 квітня, організатори перенесли на вечір 27 квітня. Не думаю, що юні львівські квазіпатріоти настільки мудрі”, – каже Андрій Павлишин.

Першим про провокації на історичну тематику заявив нардеп Генадій Москаль, зазначивши, що містами західної України будуть проводитись відповідні акції, які будуть вкрай негативно сприйматись на сході й півдні країни.

Впродовж останніх років до молоді у вишиванках у Львові на подібних маршах долучались представники нацистських угруповань та скінхеди, чимало було заїжджих. За неофіційною інформацію, у Львові перебуває три десятки представників неонацистських організацій з Росії.
Фото: vgolos.com 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *