ОСТАННІ НОВИНИ

ЄС нагадав про незаконність референдуму і закликав Росію вивести війська

|

Країни Євросоюзу не визнають результати так званого референдуму, який 16 березня відбувається у Криму. Про це йдеться спільній заяві голови Єврокомісії Жозе Мануела Баррозу і голови Європейської Ради Хермана Ван Ромпея.

У ЄС вважають незаконним “референдум” про статус території України як такий, що суперечить Конституції та міжнародному праву.

“Референдум є незаконним та нелегітимним, і його результати не будуть визнані”, – йдеться у заяві.

“Вирішення кризи в Україні має ґрунтуватися на цілісності, суверенітеті та незалежності України, бути в рамках Конституції, а також за суворого дотриманням міжнародних стандартів”, – сказано у зверненні.

У ЄС вважають, що вирішення кризи потрібно шукати в межах дипломатичних процесів, в тому числі, за допомогою прямих переговорів між урядами Росії та України.

Баррозу та Ван Ромпей засудили зазіхання Росії на суверенітет України та закликали Росію вивести свої війська у місця постійної дислокації, передбачені відповідними угодами.

У понеділок міністри закордонних справ країн ЄС оцінять ситуацію в Криму і ухвалять рішення щодо подальших заходів, відповідно до заяви глав держав та урядів країн ЄС від 6 березня.

Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *