ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські студенти запрошують студентів зі східної України відкрити для себе Львів

|

77% українців ніколи не були за кордоном, кожен третій мешканець нашої країни не був за межами свого регіону. Закритість і незнання творять стереотипи і штучну ворожнечу. Львівські студенти вирішили долати ворожнечу і незнання та запросили своїх колег з різних міст на сході України до себе в гості. Протягом березня, квітня, травня вони прийматимуть гостей з Донецька, Запоріжжя, Луганська, Дніпропетровська, Харкова, Маріуполя, Кривого Рогу, Криму. Ініціатива народилася в середовищі студентів Українського католицького університету, її підхопили студенти інших навчальних закладів міста. 

«Для студентів ця акція є надзвичайно важливою, адже зважаючи на те, що молодь України – це її майбутнє, то не може бути між нами непорозуміння, розбрату. Ми хочемо продемонструвати, що ми всі однакові, що в нас немає упереджень. Стереотипи важливо ламати на усіх рівнях.Сподіваємося, що ця акція закладе фундаменти співпраці та дружби студентів сходу та заходу», – пояснила філософію акції представниця Студентської Координаційної Ради Килина Курочка.

Програма відвідин Львова включатиме екскурсії містом, візит до мерії, зустрічі з відомими людьми міста та спільну вечерю. Львівські волонтери забезпечують проживання, частково харчування та витрати на екскурсії. Гості ж самостійно оплачуватимуть дорогу.

Міська рада Львова, гаслом якого є «Львів – відкритий до світу», підтримала студентську ініціативу. «В природі молодої людини є інстинкт пізнання нового, тому молоді люди повинні багато подорожувати. У Львові дуже цінують можливість пізнання. Коли люди приїжджатимуть, то пізнаватимуть щось нове, і це змінюватиме їхній світогляд. Цю ініціативу я б назвав програмою відкритого світу – «пізнай іншого і пізнаєш себе», – наголосив Олег Березюк, директор департаменту гуманітарної політики, виконуючий обов’язки заступника міського голови Львова.

Варто зазначити, що на студентську ініціативу зголосилися представники бізнесу у Львові.Хостели надаватимуть місця для проживання, кафе забезпечуватимуть харчування, а найкращі екскурсоводи готові допомогти гостям краще познайомитися з містом.  Львів’яни також хочуть долучитися до акції і готові приймати гостей у власних домівках. Ініціатива була оголошена вчора через Facebook та Вконтактеі вже отримали понад 100 заявок на участь.

Довідка

Деталі та коментарі: Юля Гнатів

[email protected]

Моб. (067) 29 45 224

 

 

Календар

 

21-23.03.2014                        Донецьк/Маріуполь

28-30.03.2014                        Запоріжжя

04-06.04.2014                        Харків

11-13.04.2014                        Дніпропетровськ

18-20.04.2014                        Великдень Разом

25-27.04.2014                        Маріуполь/Донецьк

02-04.05.2014                        Луганськ

09-11.05.2014                        Кривий Ріг

16-18.05.2014                        Крим

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *