ОСТАННІ НОВИНИ

У Криму відбувається збройне вторгнення Росії – Куніцин

|

Новопризначений представник президента в Криму Сергій Куніцин заявляє, що в автономії відбувається збройне вторгнення російських силовиків. Про це він сказав в ефірі телеканалу ATR у п`ятницю ввечері.

“По суті справи сьогодні в Криму відбувається збройне вторгнення РФ. 13 бортів РФ сідає в аеропорту Гвардійське, в кожному по 150 осіб. Порахуйте. Прикордонники в Балаклаві – блоковані спеціальними частинами. Подається це, як те, що ми вас захищаємо від розгніваного населення”, – сказав Куніцин.

“Закрито повітряний простір – шість депутатів кримських не можуть вилетіти з Києва, Дейч телефонував, бо закритий повітряний простір через велику кількість російських літаків”, – зазначив він.

Представник президента в Криму зазначив, що “певною мірою були задіяні в цьому люди Януковича”.

“Пропонували кому за гроші, кому шантажем підняти прапори іншої держави над військовими частинами. Ні Константинов, ні Аксьонов не “вирішувачі”, а виконавці. Все вирішується на геополітичному рівні Україна і Крим – уже не суб`єкт, а об`єкт переговорів”, – сказав він.

Куніцин підкреслив, що, на його думку, ” питання йде про анексію території”, – “дуже схоже на грузинський варіант, на який тоді Саакашвілі повівся”.

Він також розповів, що прибув до Криму в п`ятницю і вже провів низку зустрічей і переговорів.

“Провів нараду з керівниками правоохоронних органів і Севастополя з підрозділом Міноборони. Вступив в контакт з Андрієм Воробйовим, бо Зурабов в Москві, з генеральним консулом в Сімферополі. Ми відмоніторили ситуацію. Було відчуття, що силовики були кинуті по суті справи, бо Константинову і Аксьонову не до них – вони ділять портфелі”, – повідомив він.

“Найголовніше – уникнути кровопролиття”, – підкреслив представник президента в Криму.

Інтерфакс-Україна, Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *