ОСТАННІ НОВИНИ

8 років відсидить житель Львівщини за організацію злочинної наркоорганізації

|

Тернопільський міський суд призначив 8 років позбавлення волі організатору злочинної організації, яка займалася постачанням до Європи сильнодіючих наркотичних речовин через Україну. У серпні минулого року Львівські УБОЗівці викрили міжнароднийканал постачання до Єврпи транзитом через Україну з Республіки Еквадорсильнодіючих наркотичних речовин – кокаїну. До складу злочинної групи входило шість осіб, організатором цієї групи був громадянин України, житель Львівщини. Також у злочинне угрупування входили іноземці інших держав, котрі тривалий період часу здійснювали контрабанду кокаїну в кількості понад 30 кілограм з країн Південної Америки транзитом через Україну та Європу.

Наркотики постачали в Україну через порт «Одеса», а для повної конспірації товару використовували банани, в котрі і заховували наркотичний засіб – кокаїн. Так, за транзитне переміщення товару організатор групи мав сплатити кур’єру 150 тисяч доларів США. Орієнтовна роздрібна вартість вилученої наркотичної речовини на «чорному ринку» становить близько 3 мільйонів доларів США.

За цим фактом Головним слідчим управлінням МВС України порушено кримінальну справу за ч. 3 ст. 305 (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів) КК України.

Відтак, Тернопільський міський суд засудив організатора злочинної організації до 8 років позбавлення волі з повною конфіскацією всього належного йому майна. Відбувати покарання чоловік буде у колонії суворого режиму.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *