ОСТАННІ НОВИНИ

Аваков: «У Криму відбувається збройне вторгнення і окупація Росією»

|

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков оцінив події в Криму як збройне вторгнення і окупації російськими військами. Про це він написав на власній сторінці у Facebook.

Ось як Аваков описав сьогоднішнє захоплення російськими вояками аеропорту у Сімферополі:

«Близько 12 ночі група в цивільному , близько 100 осіб , що назвалася козацькою сотнею , подолавши огорожу на територію аеропорту вийшла на поле аеродрому .
Силами внутрішніх військ і міліції ці люди були відтіснені спочатку в будівлю аеропорту , а потім і зовсім за територію. Зброя не застосовувалося. Район аеропорту був покинутий « козаками » близько години ночі – занурилися на тентовані КамАЗи і поїхали.
Близько 1.30 ночі в будівлю аеропорту прибули на кількох вантажівках 119 військових з автоматичною зброєю в камуфляжі без розпізнавальних знаків. Увійшли в будівлю аеропорту , розмістилися в приміщенні ресторану. Не приховують своєї приналежності до збройних сил російської федерації . На запитання українських співробітників мвс « ви військові і не маєте право тут знаходиться » – відповідають коротко – не маємо інструкцій вести з вами переговори. Ситуація статична, зброю з обох сторін не застосовувалося. Російські військові статично спостерігають за роботою аеропорту , прямо не втручаючись .
Внутрішні війська і МВС України посилили наряди в районі аеропорту . Напруга наростає.
Протистояти регулярним військовим силам органи правопорядку не зможуть.
Те, що відбувається оцінюю , як збройне вторгнення І окупацію. У ПОРУШЕННЯ ВСІХ МІЖНАРОДНИХ ДОГОВОРІВ І НОРМ . Це пряма провокація збройного кровопролиття на території суверенної держави.
Це вже не компетенція МВС. Це компетенція РНБО.
Поки ще немає прямого збройного зіткнення , повинні говорити дипломати.

Фото: PHL

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *