ОСТАННІ НОВИНИ

Озброєні молодики захопили кримські уряд і парламент

|

Будівлі кримського парламенту та уряду Криму рано-вранці в четвер захоплені невідомими озброєними людьми, без розпізнавальних знаків

Як повідомив співробітник прес-центру кримського парламенту, невідомі люди увірвалися в будівлю, зняли охорону і потрапили всередину, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Як повідомив очевидець захоплення парламенту Максим, житель Сімферополя, всі загарбники добре озброєні і «професіонали».

За його словами, захоплення сталося за чітким, заздалегідь спланованим сценарієм. Спочатку в будівлю увірвалися близько 30 осіб. Після того як звідти вивели міліціонерів, під´їхав автобус, з якого вийшло ще приблизно 30 осіб з великою кількістю амуніції, серед яких були автомати Калашникова, снайперські гвинтівки СВД, гранатомети РПГ.

Максим також повідомив, що тією кількістю зброю, яку вони несли, можна озброїти близько 200 осіб.

Всім співробітникам Верховної Ради Криму сьогодні оголосили вихідний. Наразі над обома будівлями підняті російські прапори.

Перед входом у будівлю парламенту споруджена барикада з підручних предметів (дерев´яні піддони, сміттєві баки тощо). Будівля оточена міліцією, але поки що недостатньо щільно. У той же час більше правоохоронців зосередилося біля будівлі кримської Ради міністрів. Міліція не пропускає людей проходити поруч із будинком.

«Будівлі Верховної Ради Криму і Ради міністрів Криму зайняті озброєними людьми в уніформі без розпізнавальних знаків. Їхні вимоги поки не озвучені», – написав Чубаров на своїй сторінці у соціальній мережі «Фейсбук».

Як повідомляють «Українські новини», один з учасників мітингу біля Ради Криму повідомив журналістам, що загарбники прийшли на вулицю Карла Маркса близько 5:00.

З вечора середи мітингувальники зводили з ящиків і дощок барикади на площі перед парламентом, встановили транспарант «Крим – Росії» і грілися біля двох бочок, в яких спалювали дрова.

За словами очевидця, вранці до них нагрянули озброєні люди в камуфляжі, поклали всіх на землю і запитали, хто вони такі.

З Ради Криму вивели нечисленний техперсонал, який там був, а потім зайняли будівлю.

Нагадаємо, раніше керівництво Верховної Ради АРК неодкратно ініціювало питання про необхідність внесення змін у кримську Конституцію, а також про необхідність приєднання Криму до Росії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *