ОСТАННІ НОВИНИ

Головний комунальник «Межигір’я» отримував зарплату 32 тис. грн на місяць

|

Обслуговуючий персонал резиденції «Межигір’я» Віктора Януковича станом на вересень 2010 року налічував щонайменше 144 людини. Про це повідомляє «Hubs» з посиланням на документи, знайдені в резиденції після втечі Януковича.

Персонал значився у штаті ТОВ «Київуніверсалсервіс», колишній директор якого у 2010 році був призначений заступником керівника Державного управління справами.

У штаті були дизайнер ландшафтів, ветеринар, тренер коней, 12 співробітників по догляду за тваринами, 11 прибиральниць і сестер-хозяйок, вісім операторів котельних, два водія поливальних машин, 22 робіт по благоустрою території.

При цьому це не весь штат «Межигір’я», оскільки у штаті «Київуніверсалсервісу» не було офіціантів, охорони, поварів.

Середній рівень зарплати становив 5,5 тис грн. Директор отримував найбільше – 32 тис грн., головний бухгалтер – 12,5 тис грн.

Загальний зарплатний фонд вказаного персоналу становив понад 720 тис грн. на місяць.

Засновником «Київуніверсалсервісу» є ТОВ «Укркиївресурс». В свою чергу цією фірмою володіють охоронець «Межігіря» Віктор Різанов та британська фірма «Rikomfin limited» (Лондон, Гамільтон роуд, 7а).

Як повідомлялось, згідно з виявленими документами меблі у так званій “Хонці” в “Межигір’ї” придбані за €2,8 млн. До того ж активісти знайшли у «Межигір’ї» сховище безцінних стародруків, серед яких оригінал “Апостола” Івана Федорова, що підтверджується науковою довідкою Музею книги і друкарства України, підписаною заступником директора Л. Хаухою.

Також, серед пам`яток українського друкарства в Межигір`ї лежать “Мінея общая” І.Гізеля 1680-го року, “Апостол” М. Сльозки 1654-го року, Євангеліє 1704-го року, та інші безцінні скарби української писемності.

Нагадаємо, 23 лютого резиденцію повернули в державну власність.

Напередодні, 22 лютого Віктор Янукович залишив «Межигір’я» напризволяще. Де зараз знаходиться екс-президент – невідомо.

Тиждень

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *