ОСТАННІ НОВИНИ

ЄС готовий підписати угоду з Україною після виборів Президента – МЗС Польщі

|

Європейський Союз може підписати угоду про асоціацію з Україною після проведення запланованих на травень виборів Президента   

Таку думку висловив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський в інтерв´ю польській Gazeta Wyborcza, повідомляє «УНІАН».

«Угода про асоціацію готова до підписання. Як тільки Україна буде мати демократичний уряд і буде спроможна до управління країною, може приїхати в Брюссель і підписати. Можливо, це має відбутися після травневих президентських виборів, щоб підписав лідер з оновленим демократичним мандатом», – сказав він.

Сікорський також назвав три першочергові завдання, які необхідно зробити для стабілізації ситуації в Україні: домовитися з МВФ, девальвувати гривню і підвищити ціни на газ для населення.

«Нова влада має обмежений час на надзвичайну політику, коли суспільство може ще сприйняти, що винними за такі «жертви» є попередня влада», – сказав польський міністр.

Він також додав, що Росія має всі підстави для того, щоб бути незадоволеним ситуацією в Україні.

«Москва може бути незадоволеною, що обіцяла $15 млрд Україні, витратила три, а тим часом Україна повертається на європейський шлях», – зазначив Сікорський.

Як повідомлялось раніше, після відмови уряду від підписання Угоди про асоціацію в Україні відбулись акції протесту, які привели до десятків людських жертв і повалення Януковича і його оточення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *