ОСТАННІ НОВИНИ

Російська Держдума розгляне ситуацію в Україні на спеціальному закритому засіданні?

|

Російська Державна дума може розглянути на спеціальному закритому засіданні ситуацію в Україні. Про це повідомив у ході пленарного засідання нижньої палати парламенту голова думського комітету у справах СНД, євразійської інтеграції і зв`язків зі співвітчизниками Леонід Слуцький.

“Ми зобов`язані розробити адекватний комплекс заходів, який дозволить усім сім`ям, які проживають в Україні, і хто хоче бути разом з Росією, говорити по-російськи і навчати своїх дітей російською мовою, мати можливість це робити. Те, що відбувається сьогодні з Києва, ця нечисть, звичайно, повинна бути пригнічена”, – сказав Слуцький.

При цьому він додав, що, розробляючи адекватний комплекс заходів, необхідно подумати, як не спровокувати збройну експансію в ряд регіонів України і “піти, таким чином, за досить вузькій доріжці”. “Для цього у нас є можливість обговорити дану проблематику на спеціальному закритому засіданні Держдуми, про що після вчорашнього спеціального засідання Ради безпеки по Україні зробив заяву голова Держдуми Сергій Наришкін”, – сказав депутат.

Слуцький також зазначив, що через кілька днів комітет у справах СНД разом з усіма фракціями Держдуми зможе запропонувати палаті раціональний підхід щодо механізму надання українцям громадянства РФ “після попереднього розгляду керівництвом країни у форматі Ради безпеки”.

“Ми повинні дуже чітко, детально, виважено підійти до будь-якого механізму за громадянством і обговорювати це, безумовно, в закритому режимі”, – сказав Слуцький.

РБК-Україна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *