ОСТАННІ НОВИНИ

Україні потрібно 35 мільярдів допомоги – Мінфін

|

Міністерство фінансів оцінює плановий обсяг макрофінансової допомоги для України протягом 2014-2015 років у 35 млрд доларів. Про це йдеться в заяві Мінфіну, пише “УНІАН“.

Як повідомляється, Мінфін запропонував міжнародним партнерам провести донорську конференцію за участю Євросоюзу, США, МВФ, інших країн і міжнародних фінансових організацій про виділення допомоги на модернізацію і проведення реформ в Україні, а також на реалізацію Угоди про асоціацію з ЄС.

За інформацією Мінфіну, плановий обсяг макрофінансової допомоги для України може скласти близько 35 млрд доларів протягом 2014-2015 років, отримання кредиту передбачається протягом найближчих 1-2 тижнів від держав – партнерів (Польща, США).

Також повідомляється, що за два останні дні проведені консультації і зустрічі з послами ЄС, США, інших країн і фінансовими організаціями щодо термінового отримання Україною макрофінансової допомоги.

Мінфін співпрацює з Радою і координатором уряду Олександром Турчиновим.

“Ми разом працюємо над запобіганням яких непорозумінь і забезпечуємо стабільну роботу фінансової системи України” , – йдеться в заяві.

Як повідомлялося, Євросоюз готовий дати Україні 20 мільярдів євро фінансової допомоги на проведення реформ після того, як в Києві з`явиться новий уряд.

Раніше директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард заявила, що Міжнародний валютний фонд готовий надати допомогу Україні, якщо її керівництво звернеться за нею.

Економічна правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *