ОСТАННІ НОВИНИ

Автомайдан вимагає, щоб Аваков розпустив ДАІ

|

Автомайдан вимагає від тимчасового міністра внутрішніх справ Арсена Авакова розпуску Державної автоінспекції.

Таку заяву на сайті руху оприлюднив один із лідерів Автомайдану Сергій Хаджинов.

За його словами, “майже кожний український водій регулярно страждає від хабарництва та рекету з боку найбільш корумпованої частини МВС – ДАІ, справжньою метою існування якої, є не безпека на дорогах, а вимагання грошей з водіїв”.

“Насправді ДАІ вже давно є фактором небезпеки для учасників дорожнього руху та має усі ознаки організованого злочинного групування, – підкреслює Хаджинов.

При цьому він наголошує, що під час революційних подій останніх трьох місяців ДАІ виступало як “основний інструмент репресій влади проти Автомайдану”.

“Майже під час кожної нашої акції вони регулярно зупиняли нас без законних на те підстав. Блокували рух наших колон, фальшували протоколи, збирали персональні данні на активістів. Найбільш страшні злочини даішники коїли у зв’язці з Беркутом, влаштовуючи нам пастки”, – нагадав один з організаторів АМ.

За його даними, цими злочинами особисто керував начальник ДАІ міста Києва Анатолій Курінний та його заступник Віктор Тищенко.

“Ми вважаємо, що реформування цього оршагізованного злочинного угруповування неможливе. Сподіваємось, що новий міністр внутрішніх справ прислухається до нас!”, – резюмував автомайданівець.

Нову службу нагляду за безпекою на дорогах в АМ пропонуюють створити за зразком країн ЄС та Грузії.

АМ також висловив готовність делегувати своїх представників до громадської наглядової ради за діяльністю патрульних і пропонує сформувати спільну робочу групу для розробки положення та функцій нової структури.

Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *