ОСТАННІ НОВИНИ

Інкасатори не можуть доставити гроші у банки

|

Банки України здатні і готові безперебійно доставляти готівкові гривню і валюту в свої регіональні відділення та банкомати за допомогою інкасаторських машин, але не мають такої можливості, повідомляє УНН з посиланням на повідомлення Незалежної асоціації банків України.

Як йшлося на спеціальному засіданні голів правлінь банків-членів НАБУ, головною перешкодою банки називають високий рівень ризику інкасування коштів у регіони наземними транспортними засобами. Для забезпечення нормальної роботи своїх територіальних підрозділів та гарантування безпеки людей вони розглядають можливість здійснювати інкасування повітряним шляхом.

“На жаль, сьогодні це є проблематичним. Блокпости, які встановлено на в’їздах в аеропорти Борисполя та Жулян, не пропускають інкасаторів. У зв’язку з цим виникають труднощі навіть із забезпеченням готівкою банкоматів у самих аеропортах. НАБУ наголошує, що в банків є достатні запаси готівки для того, щоб повністю задовольняти потреби своїх клієнтів. Найкращим свідченням є ситуація в Києві, де відділення та банкомати працюють у нормальному режимі і без черг”, – йдеться у повідомленні.

Через це НАБУ звертається до всіх представників влади та активістів громадських організацій з проханням не перешкоджати інкасаторам вчасно доставляти готівку, що дозволить уникнути зайвого напруження серед клієнтів банків у регіонах, які через суб’єктивні фактори позбавлені вільного доступу до своїх коштів.

При цьому у НАБУ підкреслюють, що разом із чергами до продуктових крамниць і заправок поволі згасає ажіотажний попит на готівкові кошти. Цьому сприяє відновлення продуктивної роботи Верховної Ради та інших органів влади і нормалізація політичної ситуації в країні.

“Довіра людей до фінансової системи країни – один зі стовпів, на яких тримається стабільність нашої держави, тому ставити її під загрозу неприпустимо”, – наголосили представники НАБУ.

Раніше повідомлялося, що незважаючи на складну політичну ситуацію в країні, регіональні підрозділи та управління Національного Банку України продовжують працювати в штатному режимі.

Нагадаємо, нині громадська самооборона та міліція спільно забезпечують правопорядок в населених пунктах України, захищають від так званих “тітушок” і мародерів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *