ОСТАННІ НОВИНИ

Кримські татари дали «регіоналам» 10 днів на вихід з ПР

|

Сьогодні, 23 лютого, на площі Леніна в Сімферополі проходить мітинг кримських татар

Як передає кореспондент сайту «Крим.Коментарі», за оцінками правоохоронців, тут присутні близько 10 тисяч людей. Люди заповнили не тільки всю площу Леніна – багато стоять на проїжджій частині.

У руках мітингувальників татарські прапори, до яких прив´язані траурні стрічки, прапори України, а також плакати, частина з яких традиційно присутні на День депортації 18 травня: «Відновимо історичну топоніміку Криму», «Права людини і права народу невіддільні», «Немає масштабних зовнішніх проектів на півострові без урахування прав і інтересів корінного народу Криму. «Збережемо територіальну незалежність України», «Немає сепаратизму» тощо.

На мітингу з трибуни виступили представники кримського Євромайдану – його мітингувальники зустріли бурхливими оваціями. Активіст повідомив, що в Ялті розпочато збір підписів з вимогою притягнути до відповідальності спікера Криму Володимира Константинова за заклики відділення Криму. Ця звістка викликала схвалення присутніх – люди стали скандувати: «Банду геть!».

Глава меджлісу Рефат Чубаров поставив «регіоналам» ультиматум – вони повинні протягом 10 днів вийти з лав «самої корупційної партії» – ПР.

Також Чубаров заявив, що кримський уряд має складатися виключно з кримчан. «Треба зробити все, щоб не було орди прийшлих людей», – сказав він.

За його словами, якщо вимоги меджлісу не будуть почуті – в наступний раз на площу вийде до 70 тисяч кримських татар.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *