ОСТАННІ НОВИНИ

Генпрокуратура розслідує масове вбивство людей на Майдані

|

Генеральна прокуратура об`єднала справи по факту вбивства людей під час мирних акцій протесту в одне провадження. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з контролю за діяльністю прокуратури Олег Махницький з трибуни парламенту.

За словами О. Махницького Генпрокуратура розслідуватиме факти масового вбивства керівництвом силових відомств.

«Вони розслідуються по факту спроби використати зброю під час масових акцій, розслідується факт масового вбивства людей вищим силовим керівництвом держави», – зазначив він.

Махницький повідомив, що раніше вбивства, які були здійснені на Майдані, були розкидані по окремих кримінальних справах.

“Ви розумієте, що міліція розслідувала справи, де людей вбивала міліція”, – сказав уповноважений ВР.

Крім того, він повідомив, що наразі майже всіх заарештованих під час мирних протестів відпущено на волю, за гратами залишаються 3 активістів, яких буде звільнено якнайшвидше.

Махницький підкреслив, що всі кримінальні справи проти протестувальників будуть закриті, а самі активісти будуть звільнені за реабілітуючими обставинами, а не на підставі закону про амністію.

“Ці люди мають бути виправдані”, – підкреслив він.

Як відомо, у МОЗ повідомили, що станом на 18.00 22 лютого у період з 18 лютого внаслідок сутичок у центрі Києва загинули 82 особи.

Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *