Кожара немає права представляти Україну, заявляють працівники МЗС

|

Учора, 22 лютого, відбулися збори трудового колективу Міністерства закордонних справ України, в яких взяли участь 116 осіб. Під час цих зборів трудовий колектив заявив про те, що в.о. МЗС Леонід Кожара немає морального права надалі представляти Україну на міжнародній арені. Відтак, вони звертаються до Верховної Ради України з проханням невідкладно призначити Уповноваженого з питань діяльності МЗС України. Дане звернення розміщено на офіційній сторінці міністерства у «Фейсбук».

Повний текст звернення подаємо нижче:
«Колектив МЗС України висловлює глибоке співчуття родинам загиблих, зокрема і нашій колезі Олені Власенко, яка втратила свого чоловіка Андрія Черненка.

У зв’язку з Постановою Верховної Ради України про самоусунення Президента України від виконання конституційних повноважень, вважаємо, що в.о. Міністра закордонних справ України Л.О.Кожара не має морального права надалі представляти Україну на міжнародній арені та звертаємося до Верховної Ради України з проханням невідкладно призначити Уповноваженого з питань діяльності МЗС України. Тим часом дипломатична служба України продовжує виконання своїх функцій в інтересах держави та громадян України.

Категорично не погоджуємося з окремими публічними заявами про те, що в Україні мав місце державний переворот.

Ми рішуче застерігаємо від спроб будь-яких сил поставити під сумнів територіальну цілісність і суверенітет України.

Звертаємося до наших колег у посольствах і консульствах України забезпечити об’єктивне інформування наших міжнародних партнерів про події в Україні, а також продовжити максимально сприяти в організації лікування за кордоном постраждалих українців. Нагадуємо, що в МЗС функціонує цілодобова гаряча лінія за телефоном +380-44-238-1657».

Рішення розміщене на сторінці МЗС України у мережі «Фейсбук» і відкрите для підписання. На даний час його підписали 93 співробітника МЗС.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *