ОСТАННІ НОВИНИ

Верховна Рада повинна призначити дострокові вибори не пізніше 25 травня – Кличко

|

«УДАР» вимагає ухвалити у Верховній Раді постанову, яка передбачає відставку президента Януковича і відкриває шлях до призначення дострокових президентських виборів. Про це заявив лідер “УДАРу” Віталій Кличко під час виступу з трибуни Верховної Ради, пише прес-служба партії.

“Мільйони громадян бачать один вихід із кризи – призначення дострокових президентських виборів. Тому сьогодні ми виступаємо з ініціативою ухвалити постанову Верховної Ради, якою вимагаємо від Віктора Януковича піти у відставку, що стане законною підставою для призначення дострокових президентських виборів. Які ми тут і повинні призначити. Вони мають відбутися відповідно до Конституції України, не пізніше 25 травня цього року”, – сказав Віталій Кличко.

Він відзначив, що проведення найближчим часом дострокових виборів знизить напругу в суспільстві і спрямує суспільно-політичну боротьбу в мирне, виборче русло. Лідер “УДАРу” підкреслив, що ігнорування владою вимог протестувальників і безкарність силових структур показують, що президент Янукович самоусунувся від виконання свого конституційного обов’язку гаранта прав і свобод громадян. А тепер ще й покинув столицю. Він закликав всіх українців зберігати спокій і не піддаватися на провокації. “На сьогодні дуже важливо зберігати спокій, щоби не було агресивних випадків у суспільстві. Найближчим часом ми зробимо все, щоби держава почала повноцінно функціонувати”, – сказав Кличко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *