ОСТАННІ НОВИНИ

Активісти повинні здати зброю і розблокувати адмінбудівлі протягом 24 годин

|

Президент України Віктор Янукович і лідери опозиції Арсеній Яценюк, Віталій Кличко і Олег Тягнибок домовилися, що учасники Євромайдану повинні розблокувати адмінбудівлі і здати зброю 

Про це повідомляється в угоді про подолання кризи в Україні, текст якої поширила прес-служба Президента.

«Обидві сторони будуть докладати серйозні зусилля для нормалізації життя в містах і селах шляхом звільнення адміністративних і громадських будівель та розблокування вулиць, скверів та площ. Незаконна зброя повинна бути здана в органи Міністерства внутрішніх справ України протягом 24 годин з моменту набрання чинності вищезгаданого спеціального закону», – йдеться в документі.
Як повідомляли «Коментарі», сьогодні у своїй заяві Президент України Віктор Янукович заявив, що ініціює проведення дострокових президентських виборів і повернення до Конституції-2004.
Раніше в Адміністрації Президента анонсували підписання Угоди з врегулювання кризи в країні на 12:00. Повідомлялося, що угода буде парафована сьогодні вісьмома сторонами, в тому числі Росією. У її підготовці брали участь президент Віктор Янукович, лідери української опозиції, міністри закордонних справ Польщі та Німеччини, представник МЗС Франції і Лукін.
Повідомлялося, що Угода із врегулювання кризи в Україні передбачає голосування за конституційні зміни у вересні, а також проведення президентських виборів у грудні цього року.

 

Фото: Наталя Ільїна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *