ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські міліціонери приїхали на охорону Майдану

|

До Києва для охорони Майдану приїхала група міліціонерів, включаючи офіцерів вищих чинів, які перейшли на бік мітингувальників.

Як передає кореспондент УНІАН, автобус з міліціонерами прибув на Михайлівську площу, ймовірно зі Львова. З автобуса вийшли близько 100 осіб – більшість у формі, але деякі міліціонери були в цивільному.

Як стало відомо УНІАН, разом з правоохоронцями в Київ прибули офіцери у відставці та афганці.

Прибулі підійшли до екс-міністра МВС Юрія Луценка, який провів їх інструктаж. Зокрема, було чути, як Луценко сказав, що правоохоронці мають, у першу чергу, знати, де знаходиться Штаб самооборони, госпіталі, і хто очолює самооборону.

У коментарі журналістам Луценко заявив про те, що головне завдання прибулих – стати на захист Майдану. «Всі вони прибули з табельною зброєю. Вони будуть виконувати суворо закон про міліцію», – сказав Луценко.

Як повідомляв УНІАН, Юрій Луценко у Львові закликав колишніх і чинних силовиків зі зброєю їхати захищати Майдан.

Нагадаємо, 20 лютого в Україні було оголошено день жалоби за загиблими у протистояннях у країні. Однак бої між мітингувальниками і силовиками посилилися. Жертвами зіткнень, за останніми даними МОЗ, стали 77 осіб. Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко дозволив підрозділам внутрішніх справ використовувати бойові патрони і зброю. Водночас, за деякими даними, у боях з мітингувальниками брали участь співробітники спецпідрозділів «Альфа» та «Сокіл».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *