ОСТАННІ НОВИНИ

Раді пропонують звільнити Тимошенко і обмежити повноваження у Януковича

|

Верховна Рада має у п’ятницю розглянути повернення до Конституції 2004 року, а також розглянути постанову про амністію. Про це оголосив спікер ВР Володимир Рибак.

“Ми маємо розглянути сьогодні два питання: Повернутися до Конституції 2004 року і маємо прийняти постанову про амністію”, – сказав Рибак.

У відповідь на це депутати почали обурюватися. Депутат від Свободи Олег Тягнибок заявив: “Забудьте слово амністія, має йтися про реабілітацію всіх учасників протестів”.

Яценюк: «похорони будуть відбуватися завтра-післязавтра. Щоб оголосили національний траур на п’ятницю,ю суботу і неділю».

У свою чергу Яценюк наголосив, що ВР має проголосувати: “Негайне повернення до Конституції 2004 року, ніякий не закон про амністію, а закон про звільнення від кримінальної відповідальності. І ми наполягаємо на звільненні Юлії Тимошенко”.

“Ми наполягаємо на притягненні до відповідальності злочинців, які сиділи у владних кабінетах і давали накази стріляти по людях. За тими людьми плаче тюрма. Їх і людьми не назвеш”, – наголосив він.

Водночас лідер КПУ Петро Симоненко запропонував всі ці проекти лише після того, як буде підписана угода. Ця пропозиція зустріла обурення з боку депутатів. У свою чергу від Партії регіонів виступив регіонал Юрій Мірошниченко.

“У найближчі години має бути підписано політичне рішення, ми маємо тут в парламенті прийняти юридичне рішення. Ми здатні не закликати людей до протистояння. Не вбивати один одного, а протягнути один одному руку. І президент, і Партія регіонів, і наші громадяни чекають він нас відповідальної роботи в стінах парламенту ми будемо працювати разом, незважаючи на наші упередження один до одного”, – сказав він.

Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *