ОСТАННІ НОВИНИ

Матеріали щодо двох фігурантів у “справі Чорновол” передано до суду

|

Обвинувальні акти щодо двох підозрюваних у побитті громадської активістки Тетяни Чорновол передано до суду. Про це УНН повідомили у прес-службі Генеральної прокуратури України у відповідь на запит.

Як повідомили у відомстві обвинувальні акти стосовно Сергія Котенка та Романа Залюбовського передані до Бориспільського міськрайсуду Київської області.

Нагадаємо, 6 лютого, було повідомлено, що слідчі МВС закінчили досудове розслідування у провадженні щодо побиття Тетяни Чорновол.

Слідством було встановлено, що злочин скоєно з хуліганських мотивів: Т.Чорновол “підрізала” автомобіль, підозрюваним це не сподобалось і спонукало до початку “перегонів” та переслідування автомобіля Т.Чорновол, а потім і до нападу на неї.

Підозрюваними у кримінальному провадженні є Сергій Котенко, Роман Залюбовський, Андрій Зінченко та ще двоє невстановлених осіб, які за показами свідка були в машині.

А.Зінченко переховувався у Росії, однак був затриманий місцевими правоохоронцями. Процедура його екстрадиції вже розпочата.

Стосовно інших підозрюваних — А.Насіковського та О.Храмцова, очільник ГСУ МВС Микола Чинчин повідомив, що розслідування щодо них буде виділене в окреме провадження і буде з’ясовано їх причетність до злочину. За рішенням суду їх було відпущено з-під варти на особисте зобов’зання, як і Олексія Котенка.

Нагадаємо, у ніч на 25 грудня 2013 року на журналістку та громадську активістку Тетяну Чорновол було скоєно напад на трасі Бориспіль — Київ. У Т.Чорновол було діагностовано струс мозку, гематоми на обличчі, зламаний ніс. Сама журналістка пов’язує напад на себе лише з професійною діяльністю.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *