ОСТАННІ НОВИНИ

У європейських вишах навчається дедалі більше студентів з України

|

Упродовж останніх п’яти років кількість українських громадян у вишах Польщі потроїлася, в Іспанії, Італії і Канаді подвоїлася, а в університетах Чехії, Австрії та Великобританії збільшилася на 41%.

У той же час українці стали менше вибирати університети США і Франції, пише УНІАН.

Починаючи з 2008 року кількість українських студентів у цих країнах впала на 13% і 5% відповідно. У короткостроковій перспективі також зменшується кількість української молоді в російських вишах.

З 2010 по 2012 рік кількість українських студентів денної форми навчання в російських вишах зменшилася на 6% – з 4 919 тис. до 4 тис. 644 осіб.

У 2008 році у країнах ЄС нараховувалося 18 тисяч студентів з України, а у 2013 ця цифра збільшилася на 38% – до 29 тис. осіб.

Що стосується спеціальностей, то в австрійських університетах студенти-українці найчастіше вивчають економічні, соціальні та гуманітарні науки, понад 70% навчається саме на цих напрямах.

Українські студенти у Франції найчастіше вивчають економіку та різні прикладні науки. У Росії найбільш популярними серед українців є економічні та гуманітарні дисципліни, а фізико-математичні спеціальності займають третє місце.

Фото: PHL

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *