ОСТАННІ НОВИНИ

Влада не має претензій до стану КМДА – мер Києва

|

Мітингувальники передали адміністративну будівлю КМДА та Київради влади столиці, проте залишаються на барикадах біля неї

Про це повідомляє«УНІАН».

Сьогодні близько 10-ї години ранку комендант будівлі на Хрещатику, 36 Руслан Андрійко біля центрального входу в КМДА підписав з представником ОБСЄ, послом Швейцарії Крістіаном Шененбергером документ, згідно з яким будівля передається під контроль ОБСЄ (Швейцарія зараз головує в ОБСЄ, – УНІАН). Після цього відповідний акт підписав голова КМДА Володимир Макеєнко, фактично отримавши будівлю у підпорядкування столичної влади.

«Ви були свідками: підписаний протокол. Ми сподіваємося, що це перший крок для нормалізації ситуації у Києві та Україні для єднання нашої держави. Непросто буде, але крок за кроком… Всім велике спасибі», – прокоментував подію представникам ЗМІ Макеєнко.

Він запевнив, що жодних претензій до мітингувальників щодо збитків за перебування людей в КМДА міська влада не має. «Тут немає ніяких збитків. Це приміщення належить київській громаді. Тут були громадяни України, тут були кияни. Це всі наші проблеми, ніяких матеріальних, моральних претензій ні до кого немає. І усно ми сказали це, і в письмовому вигляді», – зазначив Макеєнко.

Також він повідомив, що «стоїть черга з бажаючих спонсорів привести будівлю КМДА в порядок і провести ремонт». За словами голови КМДА, він просто зараз планує піти в свій робочий кабінет і не бачить ніяких перешкод для роботи там.

Також він сказав, що з понеділка, 17 лютого, інші працівники апарату КМДА розпочнуть роботу у своїх кабінетах в будівлі на Хрещатику. Однак Він звернув увагу на те, що очікується багато організаційної роботи.

«Я зараз йду працювати. Бачите мій зовнішній вигляд? Я йду працювати. Ключів від кабінету ще немає, але, я думаю, це не проблема», – сказав Макеєнко, відповідаючи на запитання, чи є у нього вже ключі від кабінету в КМДА.

Щодо співробітників КМДА він сказав: «А як же: завтра понеділок – робочий день, всі будуть працювати».

За словами Макеєнка, двері будівлі будуть відкриті для представників ЗМІ і всіх інших людей. «Вони будуть заходити вільно. Заходьте. Це приміщення київської громади», – сказав Макеєнко.

Як передає кореспондент УНІАН, про те, що барикади не будуть розбиратися на розі Хрещатика та вулиці Богдана Хмельницького, повідомив член Ради ВО «Майдан» Ігор Жданов.

«Ми залишаємося на барикадах. Тут залишається наш блок-пост, наші намети. Ми нікуди не йдемо. Але сама будівля буде функціонувати в звичайному режимі», – сказав Жданов.

За його словами, будівлю КМДА було передано мітингувальниками під контроль ОБСЄ в особі посла Швейцарії в Україні Крістіана Шененбергера. Також підписання протоколу про передачу будівлі відбувалася за участю, зокрема послів Казахстану, Норвегії та інших представників ОБСЄ.

Як пояснив Жданов, Швейцарія зараз головує в ОБСЄ, і передача будівлі саме цій організації обумовлена тим, щоб ОБСЄ могла проконтролювати виконання всіх зобов´язань, які взяла на себе влада за звільнення адміністративних будівель мітингувальниками.

Протокол передачі будівлі КМДА

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *