ОСТАННІ НОВИНИ

Опозиція заявила про виконання умов закону про амністію

|

Станом на ранок 16 лютого всі формальні умови “закону про амністію” Євромайданом виконані.

Про це у своєму блозі на Українській правді заявив нардеп від Батьківщини Арсен Аваков.

“На сьогоднішній ранок – всі формальні умови Закону про звільнення від кримінальної відповідальності учасників масових протестів у січні-лютому – виконані. Штаб нацспротиву, Рада Майдану вимагають негайного введення Закону в дію”, – заявив Аваков.

Зокрема, йдеться про закриття близько 2000 кримінальних справ проти учасників протестів, остаточну реабілітацію 236 раніше заарештованих, а нині – які перебувають під домашнім арештом і поруках.

“Звертаємо увагу влади, що у разі невиконання норми закону в найкоротший термін, Штаб нацспротиву залишає за собою право повернутися до тих форм протесту і реакції, які вважатиме адекватними – у тому числі і до повторного блокування будівель та  органів влади”, – підкреслив Аваков.

Також він зазначив, що наразі на барикадах на вул.Грушевського зробили проїзд для автомашин (аналогічний проїзду на вул.Хрещатик біля ЦУМу, Інститутській, Мііхайлівській та Трьохсвятительській).

“На Грушевського буде наше КПП. Всі дії щодо реконструкції узгоджені з дислокованими на барикадах захисниками. Щойно “Беркут” припинить перешкоджати – будь-який цивільний зможе проїхати вулицею”, – зазначив Аваков.

Крім того вночі розблоковані Тернопільська, Івано-Франківська, Львівська та Полтавська ОДА, “держслужбовці в них можуть приступити до роботи”.

КМДА буде передана під патронат ОБСЄ та від імені головуючої в ОБСЄ Швейцарії”, – уточнив він.

За словами Авакова, Штаб нацспротиву зробив ці дії на виконання двох рішень Ради Майдану, які були прийняті одноголосно.

Також він додав: “У вівторок (18 лютого), схоже, все буде жорстко і всередині Верховної Ради і зовні. Бережіть сили і емоції”.

Трохи згодом активісти Євромайдану звільнили будівлю КМДА: акт про передачу будівлі мерії Києва підписали комендант КМДА Руслан Андрійко та посол Швейцарської конфедерації Крістіан Шоненберг.

Глава КМДА Володимир Макеєнко акт передачі не підписав, але увійшов в будівлю мерії, повідомляє “Інтерфакс-Україна“.

Після огляду приміщення Володимир Макеєнко заявив, що у влади Києва немає ані матеріальних, ані моральних претензій до учасників акцій протесту, які протягом більше 2 місяців займали будівлю КМДА.

“Ніяких матеріальних, моральних вимог ні до кого немає. Збитків немає – це приміщення, що належить громаді Києва, і тут знаходилися кияни, громадяни України”, – заявив Макеєнко.

Макеєнко заявив, що він відразу ж приступає до роботи. За його словами, ключів від робочого кабінету у нього немає, проте “це не проблема”.

За його словами, з понеділка (17 лютого) в будівлі КМДА приступають до роботи всі співробітники.

Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *