ОСТАННІ НОВИНИ

У Раді хочуть, щоб українські судді ходили з вогнепальною зброєю

|

Член Вищої ради юстиції, голова парламентського комітету з питань верховенства права та правосуддя Сергій Ківалов пропонує дозволити українським суддям носити вогнепальну зброю для самозахисту. Про це йдеться в заяві Ківалова, розміщеній на його сторінці в Facebook, пишуть «Коментарі».

З такою ініціативою глава профільного комітету виступив у зв´язку із вбивством 34-річного судді Кременчуцького суду Олександра Лободенка.

«Я давно виступаю за посилення гарантій безпеки суддів. Зокрема, за те, щоб суддям дозволили носити вогнепальну зброю. І не тимчасово, як зараз дозволено, і не за заявою про небезпеку, а автоматично, з моменту вступу на посаду і довічно. Помститися судді за рішення, які не сподобались, можуть і після відставки», – зазначив Ківалов.

Також він вважає за необхідне посилити гарантії недоторканності суддів. «Сподіваюсь, зараз справа зрушиться з мертвої точки. Тим більше, що Президент дав відповідне доручення Кабінету Міністрів», – зазначив нардеп.

Голова профільного комітету також поінформував, що зараз на розгляді Верховної Ради знаходиться урядовий законопроект, який також стосується посилення державного захисту суддів. І профільний комітет підтримав цей документ.

Як повідомляли «Коментарі», в ніч на 12 лютого в реанімації від вогнепальних поранень помер суддя Автозаводського районного суду Кременчука Полтавської області Олександр Лободенко, у якого 11 лютого стріляли невідомі.

МВС розглядає версію, що напад на суддю може бути пов´язаний з його професійною діяльністю.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *