ОСТАННІ НОВИНИ

Суддя Печерського суду сфальсифікувала постанову суду?

|

Суддя Печерського суду Катерина Москаленко сфальсифікувала постанову, винесену за позовом кореспондента Української правди Оксани Коваленко.

Рішення стосувалося позову Коваленко до інспектора Панченка, який в порушення законодавства склав протокол за сфальсифікованим рапортом інспектора Козака за поїздку у Межигір`я 29 грудня.

Посилаючись на ч. 3 статті 260 КАС вона проголосила лише вступну і резолютивну частину постанови. При тому, що стаття, на яку вона посилається жодним чином не регламентує і не стосується порядку і форми ухвалення судових рішень.

Насправді ч. 3 статті 260 КАС стосується “Видачі дубліката виконавчого листа”, тому на її підставі суддя не мала права проголошувати лише вступну і резолютивну частину постанови.

Крім того Москаленко відмовила в задоволенні клопотання Коваленко і її адвоката Лариси Меркулової, в якому позивач наполягав на участі у засіданні відповідача – Панченка.

Той лише надав свої письмові пояснення, в яких повідомив, що склав протокол на Коваленко за рапортом на підставі внутрішнього наказу № 77 Про затвердження Інструкції з оформлення працівниками Державтоінспекції МВС матеріалів про адміністративні порушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху.

 

“АЛЕ внутрішній наказ №77 у частині складання рапорту стосується людей, які мають дипломатичний імунітет. Тобто безпосередньо не стосується інших людей, а тому і протокол , складений на підставі такого рапорту є незаконним.

“Як суддя, яка у постанові припускається таких помилок, не знає Кодексу адміністративного судочинства, може взагалі виносити якісь рішення”, – обурилась Коваленко.

Як відомо, через поїздку до Межигір`я 29 грудня, ДАІ намагається забрати права у кореспондента УП за сфальсифікованим протоколом, складеним за сфальсифікованим рапортом нібито про те, що кореспондент не зупинилась на вимогу працівника ДАІ Козака. Між тим, ані Коваленко, ані її машини не було в той день на місці правопорушення.

Суддя Москаленко була переведена до Печерського суду з Коростеня Житомирської області, де наразі перебуває у межах п`ятирічного строку.

 

Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *