ОСТАННІ НОВИНИ

Забудовник готовий відмовитись від ділянки на Озаркевича, але хоче рівноцінної заміни

|

Забудовник на вулиці Озаркевича, де у січні було частково зруйновано лічницю Андрея Шептицького, наразі дав лише попередню згоду на зміну ділянки зі Святоюрської гори в іншому місці.

Про це заявив директор ТОВ «Розвиток нерухомості» Микола Дмух під час програми журналістських розслідувань «Народний контроль» телеканалу ZIK.

«Зважаючи на резонанс у суспільстві щодо нашого будівництва на вул. Озаркевича, міська рада Львова справді запропонували нам передати вже надану ділянку громаді міста, а натомість отримати іншу, – прокоментував Микола Дмух нинішню заяву міського голови Андрія Садового про те, що забудови на Святоюрській горі не буде.

Утім Микола Дмух наголосив, що згодиться на заміну лише за конкретної умови.

«Наша фірма уже вклала чимало коштів у здійнення цього проекту. Відтак ми погодимося на зміну ділянки тільки у тому випадку, якщо нам запропонують варіант, що зможе рівноцінно компенсувати наші витрати та дати очікуваний прибуток. Окрім того, має значення й часове вирішення питання. Ми не чекатимемо роками на нову землю», – резюмував Микола Дмух.

За його інформацією, протягом тижня ЛМР обіцяла надати ТОВ «Розвиток нерухомості» перелік із ділянками замість землі на вул. Озаркевича.

У свою чергу представник ініціативної групи мешканців вулиці Сергій Леонтьєв зазначив, що громада не повірить жодним обіцянкам, допоки не побачить документи про припинення забудови на Святоюрській горі. А ще люди наполягатимуть на відновленні лічниці Андрея Шептицького. На думку Сергія Леонтьєва, відбудова памятки має лягти на плечі забудовника.

Нагадаємо, що учора, 12 лютого, Андрій Садовий через свою сторінку у Фейсбук повідомив: скандального будівництва на вул. Озаркевича, 4а поблизу шпиталю імені митрополита Андрея Шептицького у Львові не буде. Компанія «Розвиток нерухомості» отримає земельну ділянку під будівництво в іншому місці.

ZIK

Фото: Фото: Лесь Панчишин

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *