ОСТАННІ НОВИНИ

Добкін закликав зайнятися федералізацією України в обхід Верховної Ради

|

Губернатор Харківщини Михайло Добкін закликав політиків і експертів «не боятися говорити про федералізацію, як про максимально прийнятний варіант децентралізації влади»

Як повідомляє кореспондент «Харків. Коментарі», про це він заявив в ході круглого столу «Соціально-економічні і політичні процеси в посткризовій Україні», який проходить сьогодні в Харкові.

«Федералізація дає можливість законодавчо, конституційно закріпити право на території більш широкі повноваження. Якщо проводити децентралізацію в унітарній державі, то скільки повноважень на місця не давай, приймається один спеціальний закон під назвою бюджет і вся ця самостійність регіонів і децентралізація перетворюється в пшик, – сказав губернатор. – Федералізація – це не страх, це не сепаратизм, це не зрада держави. Інша форма управління. Те, про що ми сьогодні говорили – Україна, як унітарна держава не відбулася. А якщо не відбулася, то давайте шукати нову форму».

При цьому він зазначив, що подібне рішення не може бути прийнято в найкоротші терміни: «Цього не хоче влада і цього не хоче опозиція. Якщо до цього йти, то потрібно йти поступово».

«У нас є чудове законодавство, яке сьогодні дозволяє в обхід Верховної Ради, через референдум, приймати важливі для країни закони», – зазначив Добкін.

Як повідомляли «Коментарі», раніше Радник президента Російської Федерації Сергій Глазьєв заявив, що федералізація України – це вже не ідея, а очевидна необхідність.

У той же час, лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов сказав, що питання про федералізацію України у фракції Партії регіонів не обговорювали, але окремі депутати висловлюють свою позицію з даного питання.

Сьогодні радник-посланник посольства Росії в Києві Андрій Воробйов заявив, що допускає перехід України на федеративний устрій.

Джерело: «Харків. Коментарі»

Фото: PHL

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *