ОСТАННІ НОВИНИ

Парубій називає диверсією влади вибух у Будинку профспілок

|

Самооборона Майдану називає диверсією влади вибух у Будинку профспілок 6 лютого, в результаті якого постраждали дві людини. Про це на прес-конференції в Штабі національного опору в Будинку профспілок заявив народний депутат від «Батьківщини», комендант Майдану Андрій Парубій, пише «УНІАН».

Парубій зазначив, що вчора двоє хлопців з Майдану стали «жертвами диверсії». За його словами, вчора одному з хлопців з Самооборони передали предмет для того, щоб він його передав в штаб.

«Цей предмет був схожий зовні на блок сигарет, коли він розпакував цей предмет – це нагадувало кубинську сигару, але трохи більш грубу, і коли вирішили перевірити, що це за предмет – почали його розкручувати – він вибухнув», – сказав комендант.

«Сьогодні можна стверджувати, що це була передача ззовні, передача для штабу, що це була диверсія», – додав він.

За словами Парубія, схожий предмет був знайдений в Українському домі, де також розмістилися мітингувальники.

Він назвав ці випадки «диверсійною атакою на Майдан, яку, поза сумнівами, організовує чинна влада та спецпідрозділи».

Саме тому, зазначив Парубій, Самооборона не пропускає на місця інцидентів міліціонерів.

«Нас запитують, чому ми не пускаємо міліцію? Ми відповідаємо, що у нас є велика підозра, що вони і організовують все це», – сказав комендант.

Він закликав протестуючих не приносити на територію Майдану невідомі предмети, особливо упаковані, що не дозволяє їх ідентифікувати.

Коментуючи на прохання журналістів заяву міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка про те, що вчорашні вибухи можуть свідчать про підготовку терактів, Парубій припустив, що міністр щось знає.

«Йому точно видніше, а наше завдання – захищатися!», – зауважив він.

Заступник Парубія Андрій Левус зауважив, що Самооборона Майдану проводить власне розслідування інциденту, і перші результати, за його словами, підтверджують версію «терористичного акту проти Самооборони і Майдану в цілому».

Як повідомляли «Коментарі», 6 лютого на п’ятому поверсі столичного Будинку профспілок стався вибух. За даними активіста Євромайдану Анатолія Ведмідя, вибух стався під час спроби відкрити коробку з медикаментами, передану на потреби Євромайдану.

Спочатку в столичній міліції підтвердили поранення одного активіста. Пізніше в МВС заявили про двох поранених. Один з них – 15-річний житель Львівщини.

20-річного Романа Дзвінського, який отримав травми в результаті вибуху в Будинку профспілок у Києві, виписали з лікарні № 17 і вивезли до Львова.

Фото: PHL 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *