ОСТАННІ НОВИНИ

Міжнародне співтовариство високо оцінило шанси України на проведення Олімпіади – 2022

|

Міжнародне спортивне співтовариство дуже серйозно сприймає шанси української заявки на перемогу в конкурсі на проведення зимової Олімпіади 2022 року. Про це в інтерв´ю виданню «Комсомольська правда в Україні» заявив президент Національного олімпійського комітету України, член виконкому Міжнародного олімпійського комітету Сергій Бубка.

«Те, що Україна увійшла до п´ятірки претендентів на проведення такого грандіозного заходу – це вже дуже добре для іміджу країни. Ми – в хорошій компанії, і на нашу заявку дивляться дуже серйозно. З великим інтересом до України ставиться і колишній президент МОК Жак Рогге і нинішній президент – Томас Бах. Коли ми тільки починали весь цей процес подавання заявки, генеральний директор МОК Крістофф де Кеппер, побачивши наші документи, вигукнув: «О, Львів, Лемберг! Дуже гарне історичне місто!». До нас приїжджав виконавчий директор Олімпійських Ігор Жильбер Феллі, дивився Карпати, була дуже позитивна реакція», – розповів Сергій Бубка.

Він зазначив, що проведення Олімпійських ігор – це каталізатор, який прискорює процес розвитку регіону і загалом країни.

«Отримання права на проведення Ігор змушує в короткі терміни проходити такі етапи розвитку, які, в іншому випадку, тривали б 20-30 років. Адже незалежно від того, пройде в Карпатах Олімпіада чи ні – регіон буде розвиватися. Потрібна інфраструктура: сучасні магістралі, залізниці, сучасні готелі, траси, спортивні об´єкти, якщо ми хочемо розвивати цей регіон як туристичний. Вся ця соціальна інфраструктура залишиться і буде служити регіону багато років! Важливо, щоб колосальні природні багатства, які там зосереджені, давали дохід тим людям, які там живуть і працюють. Олімпіада чудово вписується в концепцію розвитку Карпат, вона лише в кілька разів прискорить ці процеси», – заявив глава НОК України.

На його думку, для країни дуже важливо мати досвід проведення великих форумів, фестивалів, спортивних подій. «Тільки так можна зрозуміти, як справляється з навантаженнями інфраструктура, транспортна система, безпека, медицина …», – вважає Сергій Бубка.

У свою чергу, генеральний директор заявочного комітету «Львів-2022» Сергій Гончаров наголосив, що для підготовки заявки Україна залучила кращих світових фахівців.

Нагадаємо, в боротьбі за право на проведення зимових Олімпійських ігор 2022 року український Львів змагається з норвезьким Осло, китайським Пекіном, спільною заявкою Кракова і Ясни (Польща/Словаччина), казахською Алма-Атою.

Столицю Олімпіади-2022 МОК оголосить у липні-серпні 2015 року на своїй черговій сесії в Куала-Лумпурі (Малайзія).

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *