ОСТАННІ НОВИНИ

Уряд України тримає заручників – Ельмар Брок

|

Голова Комітету у закордонних справах Європейського Парламенту Ельмар Брок заявив, що висунення вимог режимом Януковича для звільнення затриманих активістів Євромайдану є неприпустимим та суперечить демократичним принципам. Про це повідомляє прес-служба об’єднаної опозиції «Батьківщини».

За словами Е. Брока прийнятий закон про амністію стосується заручників уряду України.

«В законі про амністію є умови, що люди будуть звільнені з-під арешту тільки після того, як мітингувальники залишать адмінбудівлі. Таким чином, можна сказати, що Уряд України тримає заручників», – сказав Ельмар Брок, коментуючи закон про амністію, ухвалений пропрезидентською більшістю у парламенті.

Він закликав імплементувати закон про амністію без жодних умов.

Європарламентар також заявив, що в Україні не поважаються фундаментальні демократичні принципи та громадянські свободи.

«Ситуація з правами людини в Україні є неприпустимою. Людей кидають у в`язниці, їх б`ють, піддають тортурам, багато активістів зникли», – додав він.

У зв`язку з цим Ельмар Брок заявив, що ті, хто винен у насильстві, не повинні отримувати візи, а щодо їх банківських рахунків потрібно провести розслідування.

Він ще раз повідомив, що вже цього тижня Верховний представник ЄС з питань спільної зовнішньої політики і політики безпеки  Кетрін Ештон продовжить переговори в Україні задля мирного розв`язання політичної кризи, а при потребі делегація Європарламенту може ще раз прибути до Києва.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *