ОСТАННІ НОВИНИ

Рада заборонила їздити в колоні, ходити на мітинг в шоломі та ставити намети

|

Верховна Рада прийняла проект закону України «Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та процесуальних законів про додаткові заходи захисту безпеки громадян».

Як передає кореспондент «Коментарів», за даний документ, авторами якого є народні депутати фракції Партії регіонів Володимир Олійник і Вадим Колесніченко, проголосували 232 народних депутата.

Зокрема, законопроект вносить зміни до статті 1851 про порушення порядку організації і проведення зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій.

Закон передбачає штраф від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян ( 1700-3400 грн.) або адміністративний арешт на строк до десяти діб за порушення порядку проведення мітингів, «у тому числі поблизу органів державної влади, місцевого самоврядування, установ, підприємств, організацій, житла чи іншого володіння особи».

Крім того, за участь у масовому заході в масці, шоломі або з використанням інших засобів або способів маскування, щоб уникнути ідентифікації особи, або наявність у особи, яка бере участь у такому заході, відкритого вогню, піротехнічних засобів, зброї, спеціальних засобів самооборони, заряджених речовинами сльозоточивої та дратівної дії, вибухових або легкозаймистих речовин, предметів, спеціально пристосованих або заздалегідь заготовлених для вчинення протиправних дій, а також участь у такому заході без дозволу органів внутрішніх справ у форменому одязі, що повторює або схожий на формений одяг працівників правоохоронних органів або військовослужбовців, тягне за собою накладення штрафу від 150 до 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або адміністративний арешт на строк до п´ятнадцяти діб.

Установлення без дозволу органів внутрішніх справ для проведення зборів, мітингів, вуличних походів або демонстрацій або під час їх проведення конструкцій, наметів чи інших малих архітектурних форм, предметів або конструкцій, що використовуються як сцена, звукопідсилюючої апаратури, тягнуть за собою накладення штрафу від 250 п´ятдесяти до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або адміністративний арешт на строк до п´ятнадцяти діб.

Також зміни внесено до статті 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення , встановлюючи штраф за рух у колонах автомобілів більше п´яти транспортних засобів «без погодження умов та порядку руху підрозділом МВС, що призвело до створення перешкод для дорожнього руху».

Як повідомляли «Коментарі», сьогодні у зв´язку з блокування трибуни Верховної Ради було прийнято рішення відмовитися від електронної системи голосування і голосувати підняттям рук. Таким чином був прийнятий держбюджет-2014.

Також парламент шляхом підняття рук підтримав закон № 3587 про заочне кримінальне провадження у випадку, якщо підозрюваний не з´являється до суду.

Фото: Наталя Ільїна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *