ОСТАННІ НОВИНИ

Майдан готує для Януковича «коридор ганьби»

|

Майдан в п`ятницю, 17 січня, проведе кортеж із президентом України Віктором Януковичем через «коридор ганьби». Про це йдеться в повідомленні на офіційній сторінці Громадської сектора Євромайдану в Facebook. Також співорганізаторами акції виступають Автомайдан і партія Демократичний альянс, пише ЛІГАБізнесІнформ.

«… О 7:00 запрошуємо всіх бажаючих (зокрема, автомобілістів) зібратися на Європейській площі Києва, для подальших дій в рамках акції «Коридор ганьби» для Януковича». Учасники планують організуватися в автоколони і вибудувати на шляху президентського кортежу так званий «коридор ганьби».

Активісти пояснили, що кортеж Януковича щодня влаштовує в Києві пробки. Заради нього двічі на день перекривають рух на ключових магістралях міста, зупиняючи всіх «другорядних» учасників руху, коли їде «перше особа». Це ознака авторитарної держави, вважають громадські діячі.

«На кортеж йдуть десятки мільйонів гривень із державної скарбниці. Це можна порівняти з бюджетом невеликого українського міста. На ці гроші можна було б профінансувати складні операції і врятувати життя сотні онкохворих дітей. Янукович заслужив «коридор ганьби», тому що його підлеглі у формі міліції влаштовують криваві розгони мирних зібрань, покривають індивідуальний терор проти журналістів, громадських активістів і політиків. Його чиновники організовують розкрадання мільярдів доларів бюджетних коштів і державного майна, судді судять несправедливим судом», – йдеться в заяві майданівців.
Коментуючи майбутню акцію, громадський активіст Ігор Луценко написав у Facebook наступне: «Привід бути в Києві в п`ятницю вранці. Фактично, ми заблокуємо Януковича без блокування, тому що я впевнений – він не вважає для себе можливим проїхати через такий коридор».

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що Окружний адміністративний суд Києва заборонив проведення в центрі столиці масових акцій протесту за позовом КМДА до опозиціонерів.

 Фото: PHL

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *