ОСТАННІ НОВИНИ

У новому році незрячі школярі отримають спеціальні технічні засоби для навчання

|

За підтримки донорів МБФ «Українська біржа благодійності» наприкінці грудня 2013 року Львівський обласний осередок ВГО «Українська спілка інвалідів – УСІ» придбав брайлівські друкарські машинки «Parkins Standart» і комп’ютери з голосовими програмами на загальну суму 51500 грн.

Технічні засоби використовуватимуться для навчання дітей з глибокими ураженнями зору, які здобувають освіту в умовах звичайних шкіл. Діяльність проекту поширюється на всю територію України, а це дозволить малюкам з будь-якого куточка України звернутися до УСІ і безкоштовно отримати необхідне для навчання обладнання. Про це повідомила виконавчий директор ЛОО ВГО УСІ Оксана Потимко, інформує прес-служба Львівської міської ради.

«Сьогодні чимало дітей з глибокими вадами зору, особливо тих, які мають додаткові захворювання або комплексні порушення, позбавлені можливості здобувати освіту. Спеціальні школи-інтернати не приймають на навчання незрячих дітей з комплексними ураженнями через необхідність особливого догляду, а звичайні школи позбавлені можливості навчати незрячих дітей через відсутність спеціальних технічних засобів і освітніх методик. Маючи перший позитивний досвід інклюзивного навчання сліпонародженої дитини в умовах звичайної школи, ми  взялися посприяти дітям з інших куточків України щодо забезпечення їм рівних прав і можливостей у набутті освіти. Завдяки фінансовій підтримці донорів, зокрема – бельгійської компанії «Melexis», що перерахувала 50 000 грн, вдалося оперативно придбати необхідні технічні засоби. Зараз ми відкриті до співпраці з усіма, хто звернеться з відповідним клопотанням: батьками дітей з глибокими ураженнями зору, педагогами масових шкіл, психолого-медико-педагогічними консультаціями, управліннями освіти та інші», – каже Оксана Потимко.

Контакти: Україна, 79040, м. Львів, вул. Данила Апостола, 10, оф. 10; тел.-факс: (032)2976117, моб (097)2440684. E-mail: [email protected] . Veb-side: www.openlife.lviv.ua . Виконавчий директор – Потимко Оксана Збігневна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *