ОСТАННІ НОВИНИ

Ніагарський водоспад освітили синьо-жовтими кольорами

|

Українці Канади зібрали свій Євромайдан на Ніагарському водоспаді. На знак солідарності з народом України вони засвітили найпотужніший у Північній Америці водоспад синьо-жовтими вогнями, інформує портал української діаспори VIDIA.

Свій протест проти побиття Тетяни Чорновол висловили українці США. На підтримку журналістки та активістки Євромайдану вийшли українці Філадельфії.

У Лісабоні та Албуфейрі знову зібралися українці, солідарні з протестувальниками на Євромайдані. Вони створили об’єднання “Євромайдан-Португалія”.

На обох мітингах вкотре висловили підтримку українцям у Києві гаслами “Київ – ми разом з вами!”, тримали портрети Януковича, повернутого вниз головою, молилися та співали гімн України.

 

Також були зібрані пожертви на підтримку Євромайдану в Києві. Однією з причин створення об’єднання у Спілці українців у Португалії назвали протидію “спробам посольства України в Португалії, залучившись підтримкою лояльних (здебільшого проросійських організацій) показати португальському суспільству розбіжності в поглядах на події в Україні серед української громади в Португалії”.

Українці Італії на площі Святого Петра у Ватикані влаштували український вертеп, який назвали “Різдвяний Євромайдан”.

 

“Радіо Свобода”,

VIDIA,

Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *