ОСТАННІ НОВИНИ

Шевченківський гай запрошує на свято «Різдво в Гаю»

|

7-8 січня у Музеї народної архітектури та побуту «Шевченківський гай» організують свято «Різдво в Гаю» – місце зустрічі львівських родин, друзів та гостей міста. Вперше відкриють свої двері садиби гаю, де відбуватимуться майстер-класи із виготовлення ляльок-мотанок, плетіння дідухів, різдвяних павуків, читання різдвяних казок, гості спільно колядуватимуть від хати до хати, що створить особливу родинну атмосферу. Про це інформують організатори свята.

Гості «Різдва в Гаю» потраплять в  атмосферу родинного тепла,  де відбудеться справжня різдвяна містерія. Гурт автентичної музики «Коралі» та гурт автентичного співу «Родовід»  водитимуть  ватаги колядників, господар та господиня запросять до хати та Різдвяного столу, розкажуть про родинні традиції святкування Різдва Христового в українській родині.

Під час Свята «Різдво в Гаю» відбуватимуться театралізовані дійства вертепів, театру тіней «Див», який покаже вертеп у грі тіней та світла, колядуватимуть гурт автентичного співу «ДоСхідСонця» та фольк-гурт «Марвінок».

Протягом двох святкових днів усі охочі зможуть навчитися створювати ляльки-мотанки, дідухи, відвідати майстер-класи із ковальського мистецтва, скуштувати хліба, випеченого в старовинній печі, почути про давні звичаї святкування Різдва та приготування традиційних різдвяних страв. А для малечі читатимуть добрі казки про маленькі й великі різдвяні дива.

«Різдво в Гаю» – це відродження традицій, і саме в «Шевченківському гаю», серед старожитностей, насправді можна буде відчути дух Різдва, дух звичаїв, які були у наших бабусь-прабабусь. В Музеї стіни мають свою енергетику, і тут  як ніде в іншому місці по-особливому звучатиме колядка, автентична музика»,- зазначили учасниці гурту автентичної музики «Коралі».

7 січня в Музеї відбудеться фестиваль «Спалах різдвяної звізди»,  на якому виступатимуть вертепи, колядуватимуть, презентують великі Різдвяні звізди та відбуватиметься посвята у звіздарі.

Також для гостей свята «Різдво в Гаю» готується ще один сюрприз. Музей народної архітектури та побуту «Шевченківський гай» може стати  єдиним місцем у Львові, де таки буде сніг і можна буде покататися на санчатах та пограти в сніжки. Тож очікуються справжні різдвяні забави для дітей та батьків!

3-9 січня на пл. Ринок (південна сторона) біля головної Різдвяної шопки Львова працюватиме інформаційний центр свята «Різдво в Гаю», де львів’яни та гості міста зможуть отримати інформацію про програму свята, надіслати святкову листівку рідним та друзям, взяти участь у майстер-класі ляльки-мотанки, знайти подарунок на Різдво. 

Також в Гаю розгорнеться  Ярмарок,  який щедро частуватиме численними різдвяними стравами, а саме – медовою кутею, пампушками, духмяним узваром та іншими смаколиками.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *