ОСТАННІ НОВИНИ

У березні 2014 року Львів подасть до МОКу концепцію щодо проведення Олімпіади-2022

|

Сьогодні на пленарному засіданні була затверджена Програма підготовки м. Львова до подання заявки на проведення зимових Олімпійських та Паралімпійських ігор 2022 року на 2014-2015 роки, інформує прес-служба Львівської міськради.

«Дуже важливо, що депутати підтримали ці ухвали. ЄВРО-2012 дало дуже великий поштовх для Львова з точки хору економіки та з точки зору промоції. За останніх 3 роки було створено близько 10 тис. робочих місць, якщо говорити про індустрію ділової гостинності, що включає 21 професію. Львів вийшов на новий рівень: минулого року у місті було 1,4 млн туристів, до кінця цього буде близько 1,6-1,9 млн гостей. Турист у Львові залишає в середньому від 200 до 600 доларів. Це був новий виток, завдяки якому ми отримали новий стадіон та аеропорт.

Сьогодні є питання в тому, щоб вийти на ще один, новий рівень. Що дало Барселоні таку велику відомість? Вони провели Олімпіаду, і завдяки цьому їм вдалося вийти на зовсім інший рівень, тому що вони побудували інфраструктуру. Олімпіада для Львова  – це стрибок, щоб повністю змінити інфраструктуру. Зокрема, у Винниках має бути велика санно-бобслейна траса. Це промоція спорту. Велика подія, як свідчать дані, дає змогу підвищити зацікавленість видами спорту як зимовими, так і баскетболом.

Сьогодні головним завданням Львова під час підготовки до Олімпіади є боротьба з шістьма містами, які є нашими конкурентами. До березня ми маємо розробити концепцію, яка буде оцінюватися членами і працівниками МОКу щодо економічної обґрунтованості нашої заявки. Ми перейдемо зі стадії міста-апліканта у стадію міста-кандидата, коли у липні 2014 року з переліку шести міст буде затверджено короткий перелік міст, які будуть відповідати всім критеріям заявки та підтримки з промоцією спорту та розвитку інфраструктури в країні та в місті», – зазначив Андрій Москаленко, в.о. директора департаменту ЄВРО-2012.

Додамо, Програма підготовки м. Львова до подання заявки на проведення зимових Олімпійських та Паралімпійських ігор 2022 року на 2014-2015 роки є підготовка необхідних документів, передбачених вимогами МОК, розробка концепції розміщення спортивних та не змагальних об’єктів на території міста, підтримка в Україні та у місті Львові олімпійського та параолімпійського руху, поширення інформації у світі про Львів як місто-кандидат на право проведення Олімпіади, а також популяризація зимових видів спорту.

Фото: Львівська пошта 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *