ОСТАННІ НОВИНИ

Міліція не хоче розслідувати напади на харківських активістів Євромайдану

|

Міліція не хоче шукати винуватців нападів на харківських активістів Євромайдану, бо, очевидно, навіть не отримувала такої команди. Про це заявив координатор Громадянської Ініціативи «Третя Українська Республіка» в Харківській області Віктор Слиш.

«Стиль» і технології нападів на активістів Євромайдану у Харкові, дуже схожі на такі самі провокації, що влаштовувалися у місті ще в 90-ті роки, наприклад, під час захоплення землі. Зараз і мер Харкова Кернес, і харківський губернатор Добкін дозволяють собі в соцмережах грубі вислови щодо активістів протесту. Приміром, Добкін написав у себе в твіттері, що мовляв активісти самі себе побили. Про що це свідчить? Харківська влада як мінімум, безвідповідально ставиться до цих інцидентів і не може захистити право людей на мирний протест», – зазначив Слиш.

За його словами, тиск та напади на активістів харківського Євромайдану розпочалися майже відразу після початку акцій протесту.

«Перший напад відбувся 28-го листопада на активістку Євромайдану, керівника ГО «Фонд місцевої демократії» Ольгу Мірошник. Нападники травмували її та ще й вкрали гаманець. 2-го грудня, коли активісти влаштували пікет біля облради, група невідомих осіб закидали пікетувальників вибухопакетами, внаслідок чого декілька чоловік отримали ушкодження. Ми схопили нападників та передали їх міліції. Але ті, порушивши справу про хуліганство, відразу відпустили їх», – розповів він.

Як розповів Слиш, 5-го грудня у Харкові було вчинено напад на орендоване активістами авто та викрадено електрогенератор, який вони використовували для потреб харківського Євромайдану. 13-го грудня прямо на стоянці було спалено автобус, яким протестувальники зазвичай перевозили апаратуру, те ж саме відбулося і 23-го числа – цього разу спалили легкове авто для перевезення звукової техніки. 20-го грудня відбувся напад на штаб Євромайдану. Нападники побили вікна, облили приміщення фарбою та розписали стіни написами «Єврофашисти».

«Також 20-го грудня відбувся замах на життя представника оргкомітету харківського Євромайдану, депутата обласної ради Івана Варченка – зловмисники викрутили болти в колесах його авто. Добре, що Варченко вже звик перевіряти свій автомобіль на справність, адже його вже намагалися вивести з ладу, обливали кислотою та ін. Депутат уже передав матеріали щодо замаху на своє життя до СБУ», – зазначив він.

Також Слиш розповів про останній резонансний напад на одного з організаторів Євромайдану у Харкові Дмитра Пилипця.

«24-го грудня Дмитро Пилипець повертався додому, і в самому центрі міста, біля облдержадміністрації на нього напало двоє зловмисників, завдавши йому декілька ножових поранень. Йому вдалося вискочити на дорогу, де зупинилися автомобілі, і нападники було змушені втекти. Дмитро вже дав прес-конференцію з цього приводу, перебуваючи  в лікарні та не встаючи з ліжка. Очевидно, що якби інцидент стався не в самому центрі, де багато людей, думаю, його могли і вбити», – підкреслив він.

Третя Українська Республіка

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *