ОСТАННІ НОВИНИ

Набув чинності закон про амністію учасників Євромайдану

|

Сьогодні, 26 грудня, набув чинності закон про звільнення заарештованих учасників Євромайдану.

Як повідомляють «Коментарі», Закон «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідувань і покарання осіб щодо подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань» набув чинності наступного дня після його опублікування. Цей закон є нормативно-правовим актом разової дії.

Як повідомляли «Коментарі», голова Верховної Ради Володимир Рибак підписав закон про помилування учасників акцій протесту і передав його на підпис Президентові Віктору Януковичу.

Нагадаємо, 19 грудня депутати Верховної Ради ухвалили загалом законопроект, що передбачає помилування для всіх учасників Євромайдану, а також недопущення переслідувань активістів протестних акцій. За законопроект проголосувало 339 народних депутатів.

Так, закон передбачає звільнення всіх учасників протестних акцій, затриманих з 21 листопада до дня набуття законом чинності. При цьому з усіх арештантів знімається судимість.

Документ також визначає, що всі кримінальні провадження проти учасників акцій, порушені з 21 листопада, підлягають закриттю, а також вводиться заборона на порушення нових аналогічних проваджень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *